ADANA / ÇUKUROVA - Şehit Serhat Sığnak Anaokulu

Ekm

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE PATİLİ DOSTLARIMIZA NASIL YARDIMCI OLABİLECEKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ.

Haz

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN KENDİ HAZIRLADIĞI ÖNLÜK TASARLIYORUM ETKİNLİĞİNDE DEFİLE YAPILMIŞTIR.

Haz

Okulumuzda, öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek üzere faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı’nın hazırladığı bir etkinliğe, eğlenceli bir oyun atölyesine ev sahipliği yaptık. Öğretmenlerimizin liderliğinde, çocuklarımızın ve velilerinin katılımıyla gerçekleşen bu oyun etkinliği ile çocuklarımızın; karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmelerini, iş birliği yaparak dayanışmanın önemini fark etmelerini, yapmış oldukları hatalar veya elde ettikleri başarılar sayesinde yeni durumlarla baş etmeyi öğrenmelerini hedefledik. Başta biricik öğrencilerimiz olmak üzere, değerli velilerimize, kıymetli öğretmenlerimize ve Öğretmen Akademisi Vakfı’na teşekkür ediyoruz.

May

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİMİZLE OKULUMUZDA KİTAP KUMBARA ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR.

May

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 103. YIL DÖNÜMÜNDE OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE PAMUK ŞEKERİ ETKİNLİĞİ İLE OKULUN BAHÇESİNDE ETKİNLİK DÜZENLENMİŞTİR.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ HAVİCAT VE KARAGÖZ GÖLGE OYUNUNU SEYREDİP EĞLENDİLER.

Haz

MİNİKLERİMİZLE KOD 01 ADANA ROBOTİK KODLAMA ŞENLİĞİNİ ŞENLENDİRDİK. İLGİLERİ VE ZİYARETLERİ DOLAYISI İLE ÇUKUROVA İLÇE MEM MÜDÜRÜMÜZ SN. AYHAN DAĞLI'YA, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCILARI SN. MURAT SERT'E, SN. MUSTAFA NECATİ KAMEROĞLU'NA, SN. ERDAL SEVİM'E, FEKE İLÇE MEM MÜDÜRÜ SN. RECEP BEYDİLLİ'YE ÖĞRETMENLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ ADINA ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDERİZ.

Haz

2021 E- TWİNNİNG FAİLİYETİ KAPSAMINDA YAPILAN BAŞARILI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI OKULUMUZ AVRUPA KALİTE ETİKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR. OKULUMUZUN BU ÖDÜLÜ KAZANMASINA KATKIDA BULUNAN ÖĞRETMENİMİZ GÜLAY ERGİN KOCAARSALAN'A TEŞEKKÜR EDERİZ.

DOĞRU İNTERNET KULLANIMI TIKLAYINIZ

Snellen Göz Tarama Testi okulumuzun tüm öğrencilerine uygulanmıştır.

Uygulanması:

Öğrencilere testin amacı ve nasıl uygulama yapılacağı anlatılmalıdır. Gruba testin uygulanışı ile ilgili gerekli bilgiler verilir. Genel uygulamaya geçmeden önce örnek bir uygulama yapılır.

Taramayı yapan kişi elindeki "E" alıştırma kartını göstererek bu işaretin ağzı, bacakları, uçları veya tarağın uçları ne tarafa bakıyor şeklinde öğrencilere sorar. Öğrencilerden de "aşağı, yukarı, sağa, sola" ya da "tavana, tabana, kapıya, pencereye, duvara" bakıyor şeklinde ya da elle göstererek cevap vermeleri istenir. Tarama yapılırken, uygulama yapılan öğrencinin diğer öğrencilerden etkilenmemeleri sağlanır. Yalnız uygulama yapılan öğrencinin cevap vermesi istenir.

Ölçülen 6 metre uzaklık öğrencilerin ayakları sığacak şekilde tebeşirle bir kare çizilerek işaretlenir. Bu yer  kartın 90 derece karşısında olmalıdır. Odanın iyi aydınlatılmış olmasına, kartın düz olmasına ve ışığı yansıtmamasına dikkat edilmelidir. Taramaya alınacak öğrenciler önceden forma kaydedilmelidir.

Forma kaydedilen öğrenciler sıra ile daha önceden yere çizilmiş çizginin bulunduğu yere getirilirler. Bir öğrenciden veya öğretmenden teste alınan öğrencinin bir gözünü göz kapatma kartı ile kapatması istenir. Göz kapatma kartı ile önce sağ gözü, sonra sol gözü kapattırılır. En son öğrencinin iki gözü açık olarak gösterilen "E" harfinin uçlarının yönünü söylemesi istenir. Öğrenciye sırasıyla Snellen Kartında 40-30-20 ft sıralarındaki "E" lerin dört pozisyonda yönleri sorulur. En alttaki 15 ft sırasındaki "E" lerin yönleri sorulmaz. Öğrenci gösterilen dizilerden her hangi birinde en az iki hata yapar ya da iyi görmediğini belirtirse isimleri yazmış olduğumuz formdaki gözlüksüz kısma soru işareti konur.

Gözlük kullanan öğrencilerde göz taraması önce gözlüklü olarak daha sonra gözlüksüz olarak aynı işlemler uygulanır. Sonuçlar öğrencinin durumuna göre formdaki ilgili sütuna işlenir. Gözlük kullandığı formda ayrıca belirtilir. Görmelerinde kusur belirlenen öğrenciler okul idaresince velilerine haber verilerek doktora gitmeleri, sınıfta da uygun bir yerde oturmaları sağlanır.